Misr – Somalische spliterwtensoep

FullSizeRender (4)

  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding: 1 uur
  • Bereiding: 1 uur

Hierbij een recept van een stevig en smaakvol ontbijt! Een gezond ontbijt is echt het belangrijkste gerecht van de dag!

Ingrediënten:
1,5 theebeker spliterwten
1,5 liter water
1 ui
1 paprika
1 tomaat
Peterselie
Snufje zout
Olijfolie
Ras el Hanout
Komijn
Zwarte peper

Bereiding:
Was de spliterwten en laat de spliterwten minimaal een uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kook je de spliterwten 45 minuten in water. Roer af en toe! Fruit in een ander pan de gesnipperde ui met wat olijfolie en voeg de gesneden paprika, tomaat en peterselie toe. Kruid de groenten met komijn, zwarte peper, ras el hanout. Voeg alles vervolgens bij de spliterwten zodra de spliterwten gaar zijn! Voeg tot slot nog wat zout toe. Serveer de spliterwtensoep met wat brood.

Eet smakelijk!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s