Speculaaskoekjes

Een eenvoudig recept voor knapperige speculaaskoekjes!

Ingrediënten:
200 gr bloem
4 gram bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
4 tl. speculaas en koek kruiden
100 gram roomboter
2 el. water

Bereiding:
Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker en de koekkruiden door elkaar. Voeg vervolgens de boter toe en daarna 2 eetlepels water. Kneed alles goed door elkaar. Wikkel de deeg in folie en laat de deeg ongeveer 30 in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een 1 cm dikte. Gebruik een ster uitsteker om de koekjes te maken. Tot slot, bestrijk de bovenzijde met wat boter en bak de speculaaskoekjes ongeveer 20 min gaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s