Romige rode linzensoep

Een leuk recept voor een romige rode linzensoep

Ingrediënten:
200 gram rode linzen
3 tenen knoflook
1 ui
1 liter water
1 groentebouillonblokje
75 gram roomboter
1 tomaat
Tomatenpuree
Olijfolie
Komijn
Paprikapoeder
Zwarte peper

Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en de knoflook. Meng 1 liter heet water met de groentebouillon en voeg dat bij de ui en knoflook. Laat dat kort koken en voeg dan de linzen toe. Laat het drie kwartier doorkoken op een zacht vuurtje. Smelt in een ander pan de roomboter en voeg daarbij de gesneden tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree en de kruiden aan toe. Meng het roombotermengsel met de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer met wat stokbrood uit de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s